April 19, 2021

Kroost Workshop

vind een newbornfotograaf voor newbornshoot Antwerpen

the end.

Een aanrader voor fotografen

met liefde voor lifestyle newbornfotografie

Wat zijn baby’s schattig! Weinigen dat me gaan tegen spreken. Maar van werken met kinderen zeggen ze dat het niet het makkelijkste is… Dat weerhield me er niet van om de Kroost Workshop van Lynn Van Baelen en Delphine Otte te volgen. Want ik wou leren van de besten, horen naar hun ervaring en zien of dit iets is waar ik verder in wou gaan.

Samen met 5 collega’s met dezelfde passie kwamen we bijeen in het gezellig herenhuis van Sumeyya Ata in Antwerpen waar Lynn en Delphine ons stonden op te wachten. Zij vol spanning om hun workshop te brengen, wij vol enthousiasme om bij te leren!

In de voormiddag kregen we een hoopje theorie. Want het is niet enkel de shoot waar je als fotograaf met bezig bent. Het begint bij de aanvraag en eindigt bij een tevreden klant met een heel aantal tussenstappen. We kregen uitleg over hoe zij alles aanpakken, hun workflow.

Na al de tips & tricks en do & dont’s was het tijd om in de namiddag dit te gaan toepassen. We mochten 2 newborns met hun ouders shooten! En nog een gelukje erbij, een van de gezinnen waren vrienden van me. Extra speciaal dus en nog meer gemotiveerd om hen mooie beelden te geven. In kleinere groepjes namen we een hele reeks beelden van Emma en Rique. We kregen nog heel wat aanwijzingen tijdens de shoot van Lynn en Delphine over poses, het gebruik van de omgeving en het licht,… en daarna over het editen van de beelden. Hieronder mijn resultaat.

Conclusie na deze workshop: ik ben nog meer hooked on lifestyle newbornreportages!

Dus mama’s en papa’s to be, ik kan niet wachten om jullie en jullie baby’tjes te ontmoeten en vast te leggen om prachtige herinneringen voor altijd te maken!

Bedankt Lynn en Delphine om jullie enthousiasme en passie door te geven! Dus echt een aanrader voor alle fotografen die een passie hebben voor newborns te (gaan) shooten en willen leren van toppers in hun vak!