January 10, 2022

Newborn workshop Kroost

newbornshoot met koppel en newborn

the end.

Wat zijn baby’s schattig! Weinigen dat me gaan tegen spreken. Maar van werken met kinderen, in dit geval een newborn, zeggen ze dat het niet het makkelijkste is… Dat weerhield me er niet van om de Kroost workshop, dé newborn workshop, van Lynn Van Baelen en Delphine Otte te volgen. Want ik wou leren van een van de besten in hun vak, in newbornfotografie, horen naar hun ervaring en zien of dit iets is waar ik verder in wou gaan.

D-day / workshopday


Samen met 5 collega’s met dezelfde passie kwamen we bijeen in het gezellig herenhuis van Sumeyya Ata in Antwerpen waar Lynn en Delphine ons stonden op te wachten. Zij vol spanning om hun workshop te brengen, wij vol enthousiasme om bij te leren! En the rest is history.

In de voormiddag kregen we een hoopje theorie. Want het is niet enkel de shoot waar je als fotograaf met bezig bent. Het begint bij de aanvraag en eindigt bij een tevreden klant met een heel aantal tussenstappen. We kregen uitleg over hoe zij alles aanpakken, hun workflow voor een newbornshoot.

Theorie versus praktijk


Na al de tips & tricks en do & dont’s was het tijd om in de namiddag dit te gaan toepassen. We mochten 2 newborns met hun ouders shooten! En nog een gelukje erbij, een van de gezinnen waren vrienden van me. Extra speciaal dus en nog meer gemotiveerd om hen mooie beelden te geven. In kleinere groepjes namen we een hele reeks beelden van Emma en Rique. We kregen nog heel wat aanwijzingen tijdens de shoot van Lynn en Delphine over poses, het gebruik van de omgeving en het licht,… en daarna over het editen van de beelden. Hieronder mijn resultaat.

Conclusie na deze workshop: ik was nog meer hooked on newbornreportages!


Omdat je een passie uitstraalt vonden mensen me al snel voor hun baby’tjes te fotograferen. Zo mocht ik vorig jaar, in 2021, al meer dan 20 newborns vastleggen!

Mama’s en papa’s to be, ik kijk er naar uit om ook jullie en jullie newborn te ontmoeten en om van jullie herinneringen iets blijvend te maken!

Meer info over een newbornshoot bij mij https://karenvanlierde.com/aanbod

Bedankt Lynn en Delphine om jullie enthousiasme en passie door te geven! Dus echt een aanrader voor alle fotografen die een passie hebben voor newborns te (gaan) shooten en willen leren van toppers in hun vak!
Surf naar https://www.kroostworkshops.be/ voor meer info over de newborn workshop of je in te schrijven.