May 30, 2022

Geboorteverhaal van Mattheo

nieuw gezin

the end.

In 2019 maakte ik mijn eerste reportage van een geboorte, het volledige geboorteverhaal van Jackie. Ik was verkocht. Dit wou ik meer doen. Natuurlijk stak covid hier een stokje voor. Maar langzaamaan zijn er terug geboortefotografen toegelaten in ziekenhuizen of bij thuisbevallingen.

Maar dus, het geboorteverhaal van Mattheo.

Kennismaking

Ik leerde Anke en Michael kennen op de Expecting beurs begin april in Antwerpen. Daar stond ik samen met Barbara van On Being Born. We wilden geboortefotografie in de kijker zetten en het grote publiek laten kennis maken ermee.
We raakten aan de praat met hen, vertelden wat we juist doen, hoe onze werkwijze is en lieten hen onze beelden zien.

Aan het einde van de dag had ik al een mailtje in mijn inbox van Anke. Ze wilden graag de geboorte van hun eerste zoontje laten vast leggen.
We regelden nog een gesprek om concrete afspraken te maken omtrent de geboortereportage.
Omdat het nogal kort dag was had ik al wat shoots op de agenda staan. Maar al een geluk werk ik samen met een paar back-ups, zoals Barbara van On Being Born en Ruth van RJ Fotografie. Er was dus zekerheid dat er altijd iemand aanwezig kon zijn.
Het aftellen kon beginnen en ik stond stand-by en was dus dag en nacht beschikbaar om te vertrekken naar de bevalling.

Een week voor de uitgerekende datum kreeg ik een berichtje. Er was twijfel want ja, ze voelde wel iets anders maar was dit dan het begin? Wat afwachten, onzekerheid maar dan viel alles terug stil. De dag erna gingen ze toch maar even op controle want het gevoel versterkte opnieuw.
Maar teleurstelling want ze mochten terug naar huis, vals alarm. The waiting game… Ook ik was klaar om Mattheo zijn geboorteverhaal te maken.

D-Day, woensdag 27 april

De dag ging voorbij zonder een telefoontje of berichtje. Tegen alle verwachtingen in en met een ontsluiting van 2-3cm liep Anke nog steeds met heel mooie, bolle buik rond.

De dagen die gingen komen waren er drukke voor mij. Ik had 2 huwelijken gepland op die vrijdag en zaterdag en op zondag stond er een familiereportage en 5 minishoots op de agenda. Mijn back-ups stonden paraat dus ik kon wat geruster slapen. (Dat is misschien een leugen want je bent onbewust altijd alerter voor elk geluidje dat je gsm maakt, ook die onbenullige berichten dus ­čśä )

Het is zo ver !

Zondag 1 mei 2022, 4:50u
” Hi Karen, wij gaan naar het ziekenhuis en houden je op de hoogte voor verdere vorderingen!”
Ik was direct wakker natuurlijk. Omdat ik van die ochtend 6 shoots had staan nam ik direct contact op met mijn back-up. Zij stond klaar om te vertrekken want het kon nog even duren en dan kon ik er zelf niet bij zijn.
Om 6u20 waren ze op de kraamafdeling aangekomen en werd Anke gecontroleerd. Een dikke 10 minuten daarna kreeg ik telefoon van Michael, Anke had al 7cm ontsluiting. Hoe snel was dit gegaan.
Wat moest ik doen? Ik belde mijn back-up en zij ging haar direct klaarmaken en vertrekken. Maar omdat ik wat dichter woonde en de bevalling al zo gevorderd was besloot ik toch ook de auto in te springen.

Ik arriveerde op de spoed van het Imelda ziekenhuis in Bonheiden, mocht snel door en om 7u10 stond ik bij hen op de kamer.

H├ęt geboorteverhaal, welkom Mattheo !

Dit hou ik kort want ik laat jullie liever zien naar de beelden hieronder.

Wat deed Anke dat goed, heel sereen, met de steun van Michael. En na een snelle bevalling werd om 8u35 Mattheo Serranne geboren, werden Anke en Michael voor het eerst mama en papa.

Tot een half uurtje na de geboorte kon ik erbij zijn, normaal blijf ik tot max. 2 uur erna, en dan heeft mijn back-up Barbara het overgenomen van me. Van haar hand zijn er ook een deel bij, de nabewerking nam ik voor mijn rekening zodat het geboorteverhaal van Mattheo in dezelfde stijl was.

Benieuwd naar meer beelden van andere geboortes, kijk even op mijn portfolio.
Wil je meer info over een geboortereportage, download gerust al de brochure of stuur me een berichtje via de website.

Bedankt Anke & Michael voor het vertrouwen om dit bijzonder moment te mogen vastleggen!
Aan Barbara ( en Ruth) om back-up te staan, om te kunnen rekenen op jou/jullie!
En bedankt aan het Imelda ziekenhuis voor de goede zorgen een de aangename sfeer!