March 14, 2024

Mijn proces van afspraak tot oplevering!

Fotograaf Karen VL Photography

the end.

Hey! Tof dat je op mijn website bent en mijn verhalen komt lezen!

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal gebeurt vanaf het moment dat je besluit “Ja, ik wil een fotoshoot met Karen!” tot het eindresultaat? Pak een kopje koffie – of thee, wat jij lekker vindt – en ga er lekker voor zitten! Dan vertel ik jou het proces van het eerste contact tot en met het eindresultaat. Want nee, fotograferen is niet zomaar met 1 klik gebeurd. 

Het begint allemaal bij het eerste contact

Soms met een simpel berichtje via Instagram, een mailtje, of nog gemakkelijker, een ingevuld contactformulier op mijn website. Want dat heb ik zelf nog altijd het liefst, zo ben ik er zeker dat ik je bericht heb ontvangen in mijn mailbox. Soms kan het wel eens druk zijn op Messenger en ik wil uiteraard niet dat jouw berichtje verdwijnt door de andere berichten! 

 
Dit is dus waar onze paden kruisen en waar jij kan aangeven wat je graag zou willen vastleggen. 

Bevestiging en planning  

Zodra jij voor mij kiest als fotografe, is het tijd om onze afspraak officieel te maken. Ik zet de shoot in mijn agenda op afgesproken datum en we kiezen een locatie. Vanaf dat moment is het aftellen geblazen. De voorpret kan beginnen!  

Voorbereiding is key  

Een goed begin is het halve werk zeggen ze. En dat is zeker bij fotograferen ook het geval. Mijn camera’s moeten opgeladen zijn, de verschillende lenzen schoon en in mijn tas. Wat ik ook altijd goed in de gaten moet houden is het weerbericht, voor wanneer de shoot buiten plaatsvindt. Benieuwd hoe jij je kunt voorbereiden op onze fotoshoot? Jullie kunnen nadenken over wat jullie willen dragen die dag. Heb je daar hulp bij nodig lees dan zeker mijn blog met kledingtips. Alles om ervoor te zorgen dat het soepel verloopt.

De dag van de shoot  

Yes, eindelijk is het dan zover! Of we nu in een gezellige studio zijn of op een mooie buitenlocatie, mijn doel is om een ontspannen sfeer te creëren. Dit is jullie moment om te stralen! Wat ik altijd tegen mijn klanten zeg is “niet in de camera of naar mij kijken, ben gewoon met elkaar bezig” en “hoe dichter, hoe beter en schoner”. Ideale moment om elkaar eens extra vast te pakken. 

 

Na de shoot moet het meeste werk nog komen

Na onze shoot duik ik achter het scherm om te selecteren en bewerken. Met veel liefde en aandacht draag ik zorg voor elke foto. Dit proces is net zo belangrijk als de shoot zelf.

 

Show-time!

En dan, het moment waarop jullie hebben gewacht: de onthulling van de foto’s! Je ontvangt een video met een groot deel van de beelden. En dan is het aan jou: kiezen welke beelden je wilt aankopen. Zo is er keuze tussen verschillende pakketten. Het aantal downloads en printkrediet hangt af van de collectie dat je kiest. Al is er altijd de mogelijkheid om een groter pakket of extra foto’s bij te bestellen. 

Jij blij, ik blij  

Er is niets leuker dan dat jullie blij zijn met de beelden. Ik word dan ook super gelukkig van de leuke en lieve bedank-mailtjes en recensies die ik mag ontvangen.  
 
Mijn missie? Jouw meest dierbare momenten vangen zodat jij ze voor altijd kan koesteren.  
 
Bij interesse, ga terug naar “Het begint allemaal bij het eerste contact” 😉. En wie weet zien wij elkaar snel! 

Dit zijn Reine, Niels & Georges. Na een zwangerschapshoot zagen wij elkaar terug op één van mijn minisessies.