April 16, 2024

Mijn tools & materialen 

the end.

Ja daar ben ik weer met een woordje uitleg. Want toen ik begon met fotografie wist ik één ding zeker, en dat was dat ik het goed ging aanpakken. Ondertussen voor jullie wel bekend, is dat dus veel meer dan de shoot zelf. Dus ik dacht: ik laat jullie eens een kijkje nemen in mijn fotografietools & materialen! 😉

Het begin van alles: WordPress & Showit

Mijn avontuur begint bij WordPress, het platform waarop al mijn blogs te lezen zijn. Elk verhaal dat ik deel, elke tip die ik geef, kan je daar allemaal op terug vinden. 

Voor mijn website zelf zwaai ik met de toverstaf van Showit. Dankzij een superhandige template van Wonderlik Webdesign heb ik mijn site helemaal zelf in elkaar kunnen steken. Ja, je leest het goed, helemaal zelf! En als ik dat kan, dan weet je dat het gebruiksvriendelijk is. 😄 Ook mijn brochures zijn gemaakt met een template van Astrid. Toch tof hoe de informatie in een mooi design gegoten kan worden waardoor het extra leuk is om te lezen.  

Communicatie is key: Flodesk & Fotostudio  

Dan hebben we Flodesk, mijn trouwe partner voor alle nieuwsbrieven. Wanneer jullie mijn brochures downloaden via de website, komt dat allemaal netjes bij mij binnen dankzij Flodesk. Zo blijf ik op de hoogte van wie wat heeft ontvangen en gezocht. Zo voorkom ik chaos via Messenger en houd ik overzicht.  

Dan heb ik ook nog Fotostudio. Dat is mijn digitale assistent voor alles wat met contactformulieren, planning, offertes en facturen te maken heeft. In deze tool wordt alles gecentraliseerd. Daarom vraag ik ook iedereen altijd het contactformulier in te vullen zodat ik het overzicht perfect kan bewaren, want op messenger of instagram kan een berichtje makkelijk verloren gaan. 😉 Heel easy om alle administratieve onderdelen vlot te laten verlopen.  

Bewerking: Photoshop & Lightroom 

Photoshop Fotografietools

Photoshop gebruik ik eigenlijk zelden, maar het is altijd goed om achter de hand te hebben. Als ik een storend voorwerp over het hoofd heb gezien haal ik dat graag nog even weg. Want ja, als we in het moment aan het shooten zijn kan daar zomaar een bord op het aanrecht liggen die we liever niet op de foto terugzien.  

Lightroom daarentegen, is waar de echte magie gebeurt. Elke foto die ik maak, krijgt hier een beetje extra liefde en aandacht door die te bewerken met Lightroom. Zo speel ik met belichting en kleurtonen om elke foto volledig tot zijn recht te laten komen. 

Lightroom Fotografietools

Hoe de beelden tot bij jullie komen: PicTime  

En dan PicTime. De schatkist waar al mijn galerijen veilig bewaard worden. Hier kunnen jullie, mijn lieve klanten, je foto’s bekijken, downloaden en zelfs fotoproducten aankopen. Alles op één plek, hoe handig is dat? 

Het hart van de zaak: Mijn fotomateriaal 

Canon Camera Fotografietools

Last but definitely not least, mijn trouwe Canon R6’s, dit duo is golden. Mijn lenzen? Een 35mm 1.8, 50mm 1.2, 85mm 1.2, 24-70mm 2.8 en 70-200mm 2.8. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. En natuurlijk, geen shoot zonder batterijen, opladers en een stapel geheugenkaarten en bij trouwfeesten heb ik ook nog een flitser bij me. En dat allemaal in mijn gevulde cameratas!  

Zo, dat was een kijkje in mijn wereld van fotografie tools en camera uitrusting. Als je vragen hebt mag je mij altijd een berichtje sturen.  
 
Zin in de komende shoots! 😍