June 20, 2024

Zwangerschapsfotografie: Where are the pretty preggo’s at? 

the end.

Zoals velen van jullie weten, ligt mijn hart bij het vastleggen van spontane beelden van geboorte, zwangerschappen, baby’tjes en gezinnen. In deze blog leg ik meer uit over zwangerschapsfotografie. Hierbij een 5-tal vragen die je je misschien vooraf afvraagt.     

Waarom zou je eigenlijk een zwangerschapsshoot doen?

Sommige vrouwen die zich vooral ongemakkelijk en oncomfortabel voelen tijdens hun zwangerschap vinden het moeilijk in te denken dat je je buik nog echt kan gaan missen na de bevalling. Een zwangerschapsshoot is dan ook niet alleen een kans om die prachtige buik vast te leggen, maar ook om een blijvende herinnering te maken aan hoe je vol verwachting uitkeek naar de komst van je kleintje.

Wat is het beste moment tijdens de zwangerschap voor een shoot? 


Het ideale moment voor zo’n fotoshoot is rond 32-35 weken. Je buikje is dan mooi rond en je bent (in de meeste gevallen) nog lekker mobiel. Perfect dus om jouw zwangerschap mooi in beeld te brengen. 

Welke locatie past het beste bij jou?

Of het nu thuis is, in de studio of een buitenlocatie, we maken het persoonlijk. Jouw buik prachtig in het zonnetje met enkel en alleen natuurlijke tinten om je heen.

Hoe pak je styling en de kleding aan?

Geen zorgen, daar help ik je natuurlijk bij! Je kunt uiteraard al rekening houden met de kledingtips uit mijn vorige blog, maar denk er vooral aan dat jij je comfortabel moet voelen. En vergeet niet, een outfitwissel kan het juist leuk en gevarieerd maken! Wat zeker geen moeten is, maar wel iets om over na te denken, wil je met je buik bloot? 

Gaat er nog iemand mee op de foto?

Behalve foto’s van jou met je babybelly wil je misschien dat er nog meer mensen op de foto bij komen. Denk aan je partner of andere kinderen. Handig is als we dit van tevoren bespreken, dan kan ik de tijd in de gaten houden en na de foto’s van enkel jou ook nog beelden maken met het hele gezin.

Nieuwsgierig geworden?

Als deze blog je nieuwsgierig heeft gemaakt en je graag meer wilt weten over zwangerschapsfotografie, voel je vrij om eens een kijkje te nemen op mijn website. Daar vind je meer informatie en kun je mij contacteren om eventueel een afspraak te maken.
 
Hopelijk tot snel!